V deň detí uvedú do života knihu básničiek Na dni prázdnin

30.05.2013 Poprad

Vysoké Tatry 29. mája (TASR) - Netradičné oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) budú mať v tomto roku najmladšie tatranské deti. V piatok 31. mája o 9. hodine v Kúpeľoch Nový Smokovec a od 11. hodiny v koncertnej sále Základnej umeleckej školy v Tatranskej Lomnici sa stretnú žiaci materských škôl z Vyšných Hágov, Nového Smokovca, Dolného Smokovca a Tatranskej Lomnice so známou slovenskou spisovateľkou Danušou Dragulovou Faktorovou.
"Pani spisovateľka im porozpráva, prečo napísala knižočku básní práve s tatranskou tematikou. Vysoké Tatry sú už dlhší čas jej druhý domov, tu tvorí a zároveň oddychuje. Krásna príroda, tatranské zvieratá či električka a lanovky boli jej hlavnou inšpiráciou," povedala vedúca Knižnice Vysoké Tatry Janka Kapustová. Deti sa básničky naučili, pani spisovateľke ich zarecitujú a nakreslili aj drobné obrázky, ktorými knižku Na dni prázdnin hromadne uvedú do života.
Primátor Ján Mokoš zakúpil pre každé dieťa jednu knižku, a tak si domov odnesú k MDD malý darček. Od spisovateľky navyše dostanú výtlačky detských časopisov Maxík a Zvonček. "Program vyvrcholí atraktívnym vystúpením detských zabávačov Teatra Komiko z Bánova," doplnil vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry Ján Bendík s tým, že "na popoludnie sme zorganizovali program pre školopovinné deti z Vysokých Tatier v Teniscentre Tatranská Lomnica". Okrem diskotéky a nafukovacích atrakcií vystúpi so svojou kapelou aj slovenská speváčka Zuzana Smatanová.
 

Vyberte región